Beuningen Sportief

De stichting die zich inzet voor sportief Beuningen!

Doortocht 4-daagse Beuningen

Informatie

i.v.m. de Corona pandemie is de vierdaagse voor 2021 geannuleerd.


Vergunningen

Vergunningen traject Nijmeegse vierdaagse in de gemeente Beuningen aanvragen:
Vergunning informatie

Aanvraagformulier standplaats 2022:
Vergunning aanvragen 2022

De gemeente Beuningen heeft voor het gehele tracee van de doortocht Vierdaagse in de gemeente Beuningen een tracee vergunning afgegeven aan de Stichting Beuningen Sportief.

Hoe ziet de dag door Beuningen er normaal gesproken uit......

De 3e woensdag van juli, is traditioneel de dag van Wijchen – Beuningen. Deze tweede mars in de reeks van 4 wandeldagen wordt door velen omschreven als de saaiste en zwaarste in zijn klasse.
Om dit te doorbreken is Beuningen met haar inwoners verrassend actief door vele activiteiten te ontplooien in Beuningen en Weurt. Dit alles om te zorgen dat dit wellicht een zware dag voor de lopers blijft, maar zeker geen saaie dag!

Rond 08.30 uur passeren de eerste wandelaars de al de Beuningse gemeentegrens. Om 10.00 uur vindt de kranslegging plaatst bij het militaire oorlogsmonument op de kruising Wilhelminalaan – Elsenpas. De Burgermeester brengt hier in samenzijn van Britse detachementen en de lokale scouting een eer uit aan de gesneuvelde.

Op het Thorckeplein is de officiële ontvangstplaats van de burgemeester en zijn genodigden. De wandelaars zullen hier een warm applaus ontvangen, evenals langs de gehele route.

Langs de route zijn vele muziekkorpsen, dweilorkesten en dj’s actief, welke elk op passende wijze muziek ten gehore brengen. De wandelaars worden in Beuningen ook vanaf 2017 al met een groot podium welkom geheten op het Thuljapark. En ja heeft u als wandelaar of toeschouwer tussentijds zin in iets lekkers; langs de hele route zijn legio locaties waar iets te eten of te dranken kunt kopen.

Rond 16.00 uur loopt de laatste wandelaar Beuningen weer uit, gevolgd door de Bezemwagen. En kunnen wij weer uitkijken naar een nieuwe editie. Veel plezier in de gemeente Beuningen!

Foto's

Doortocht 4-daagse Beuningen
Doortocht 4-daagse Beuningen
Doortocht 4-daagse Beuningen
Doortocht 4-daagse Beuningen
Doortocht 4-daagse Beuningen
Doortocht 4-daagse Beuningen