Beuningen Sportief logo 2
Zet zich in voor een sportief Beuningen!

Doortocht 4-daagse Beuningen

Informatie

De vierdaagse voor 2024 gaat door.

Vergunningen

Vergunningen traject Nijmeegse vierdaagse in de gemeente Beuningen aanvragen:

Aanvraagformulier standplaats 2024:

De gemeente Beuningen heeft voor het gehele tracee van de doortocht Vierdaagse in de gemeente Beuningen een tracee vergunning afgegeven aan de Stichting Beuningen Sportief.
Dag 2: De dag van Wijchen - Beuningen
Hoe ziet de dag door Beuningen er uit......

De 3e woensdag van juli, is traditioneel de dag van Wijchen – Beuningen. Deze tweede mars in de reeks van 4 wandeldagen wordt door velen omschreven als de saaiste en zwaarste in zijn klasse. Om dit te doorbreken is Beuningen met haar inwoners verrassend actief door vele activiteiten te ontplooien in Beuningen en Weurt. Dit alles om te zorgen dat dit wellicht een zware dag voor de lopers blijft, maar zeker geen saaie dag!

Rond 08.30 uur passeren de eerste wandelaars al de Beuningse gemeentegrens. Om 10.00 uur vindt de kranslegging plaatst bij het militaire oorlogsmonument op de kruising Wilhelminalaan – Elsenpas. De scouting brengt hier in samenzijn van Britse detachementen en de lokale scouting een eer uit aan de gesneuvelde.

Op het Thorckeplein is de officiële ontvangstplaats van de burgemeester en zijn genodigden. De wandelaars zullen hier een warm applaus ontvangen, evenals langs de gehele route.

Langs de route zijn vele muziekkorpsen, dweilorkesten en dj’s actief, welke elk op passende wijze muziek ten gehore brengen. De wandelaars worden in Beuningen ook vanaf 2017 welkom geheten op het Thujapark en ja, heeft u als wandelaar of toeschouwer tussentijds zin in iets lekkers; langs de hele route zijn een legio locaties waar iets te eten of te drinken kunt kopen.

Rond 16.00 uur loopt de laatste wandelaar Beuningen en Weurt weer uit, gevolgd door de Bezemwagen en kunnen wij weer uitkijken naar een nieuwe editie. Veel plezier in de gemeente Beuningen!

Foto's