Beuningen Sportief logo 2
Zet zich in voor een sportief Beuningen!

Winnaars sportprijs 2021/2022

In de laatste week van januari zijn Laura Aarts, Timo Fransen en Beuningse Boys elk gehuldigd voor de Beuningse Sportprijs over 2021 en 2022.
Door Corona was de opgave voor de sportprijzen kleiner dan normaal. De organisatie Beuningen Sportief heeft er -samen met de jury- niet voor gekozen om op één gezamenlijk moment de prijzen aan alle winnaars uit te reiken maar zij heeft ervoor gekozen om de prijs uit te reiken aan de sporter zelf: of op de sportlocatie van de sporter in het bijzijn van mede-sporters. Of –als ’t niet anders kon- bij de sporter thuis. De jury bestaat uit Remo Speijers en Marjolein Buis.
De sportman van Beuningen is gewonnen door Timo Fransen, de piloot op de tandem voor de visueel beperkte Vincent ter Schure. Hij heeft samen met Vincent een indrukwekkend aantal wereldprestaties neergezet. Op de laatste Para-Olympics in Tokyo wonnen zij goud en zilver.
De sportvrouw is Laura Aarts uit Beuningen geworden. Laura is een van de beste waterpolo-keepsters ter wereld. Ook zij heeft een indrukwekkende lijst met prestaties waarbij kort geleden het Nederlandse team nog de bronzen medaille op het WK in Boedapest in de wacht sleepte.
De prijs voor het sportteam werd uitgereikt aan Beuningse Boys, Heren-1, die het afgelopen seizoen kampioen zijn geworden.
De prijs voor het jeugdteam ging naar het basketbalteam U14- 1 van de vereniging Challenge, die het afgelopen seizoen regio-kampioen zijn geworden.
De prijs voor het meest getalenteerde jeugdlid ging naar synchroonzwemster Jane Seelen, lid van Cadans in Beuningen en lid van het nationale team. Zij heeft in de regio en nationaal veel gouden medailles behaald en is ook internationaal doorgebroken. Zij won onder andere 2 x zilver en 1 x goud op de Portugese Open in Tomar.
Namens Beuningen Sportief,
Wolfgang Hendrix en Wim Zegers
Jury Remo Speijers en Marjolein Buis.
Voor meer informatie:
Stichting Beuningen Sportief
Wolfgang Hendrix
info@beuningensportief.nl
Wolfgang Hendrix

Wolfgang Hendrix